woensdag 29 februari 2012

How to: sieraden opbergen


Sieraden zijn er om gezien te worden, toch? Ik vind van wel tenminste. Vroeger borg ik mijn sieraden altijd op in een laatje of sieradendoosje en naast dat dat niet bepaald de leukste opbergmethode is, vergat ik daardoor ook vaak mijn sieraden om te doen en welke sieraden ik ook al weer had. Hieronder laat ik jullie vijf verschillende opbergmethodes zien.


1. Sieradenboom/pop
 Mijn kleine kettinkjes en mijn armbanden hang op aan bovenstaande sieradenboom van Koziol en de twee sieradenpoppen van een souvenirwinkeltje en de Expo. Het handige van deze opbergmethoden vind ik dat je de sieraden snel pakt en dat het daarnaast erg leuk staat op je kamer.

2. Ringenschoentje
 Mijn ringen berg ik op in een 'ballerina' van de Blokker. Ooit een keer in de aanbieding gekocht voor een paar euro, geloof ik, maar volgens mij is 'ie nu nog te koop alleen dan in een andere kleur.

3. Sieradenprikbord
En nu op naar de DIY's! Dit sieradenprikbord is heel gemakkelijk te maken met een schildersdoek (Action), stof (markt), lintjes (markt/hobbywinkel) en punaises. Span een stuk stof met behulp van de punaises om het schildersdoek. Vervolgens span je de lintjes over het doek en kun je je sieraden aan de lintjes hangen of je oorbellen in het schildersdoek prikken. Wat leuke fotootjes of kaartjes ertussen en klaar is je sieradenprikbord!

4. Sieradenhanger
Deze is iets moeilijker te maken dan de vorige, maar alsnog goed te doen. Koop een goedkope (houten) kleerhanger en naai hier stof omheen. Hamer vervolgens wat spijkers in de bovenkant en hang er je (lange) kettingen aan. Ook te gebruiken voor sjaaltjes en riemen.

5. Spiegel/mok voor je oorbellen
Deze kun je gelijk maken, want volgens mij heeft iedereen wel een spiegel of een leuke mok/vaas. Ik heb zo een mok van Blond welke ik eigenlijk haast nooit gebruik en meer voor de sier op mijn kamer staat. Om deze of een spiegel beter te benutten, kun je er bijvoorbeeld oorbellen aanhangen.

Nu ben ik eigenlijk wel heel benieuwd hoe jullie je sieraden opbergen. Hebben jullie ook een zelfgemaakte opbergmethode voor je sieraden of gebruiken jullie een sieradenpop? Als je je sieraden in een laatje opbergt, hoop ik dat ik je hiermee wat inspiratie mee heb opgedaan voor andere opbergmethoden.

Hoe berg jij je sieraden op?

3 opmerkingen: