zaterdag 10 maart 2012

Van kapotte lipgloss naar lipbalm


Mijn favoriete lipgloss van Benefit is kapot! =( Ik had hem in mijn broekzak gedaan en toen ik aan het eind van de dag thuiskwam en 'm uit mijn zak haalde,  zat er allemaal lipgloss aan de zijkant. Eerst dacht ik nog dat ik de dop er niet goed had opgedaan ofso, maar toen ik beter ging kijken zag ik een scheurtje in de bovenkant. Ik kon hem op zich nog wel gebruiken, maar dan moest ik hem gewoon alleen thuis gebruiken. Ik bedacht me dat ik laatst op Beautylab een DIY had gezien hoe je van restjes lipstick een tinted lipbalm kon maken en bedacht me dat ik dat met deze lipgloss misschien ook wel kon doen. Zo gezegd, zo gedaan ...

Voor deze DIY gebruikte ik de kapotte Benefit lipgloss in 'Life on the A list', restjes van lipbalms van La Roche Posay en Neutrogena en een lege lipstickhuls (ik heb hiervoor een lipstick van de Action gemold).


De restjes lipbalms en de lipgloss heb ik in plastic potjes gedaan en deze vervolgens gesmolten in de magnetron. Daarna heb ik de lipgloss en lipbalms met elkaar gemengd en weer in de magnetron gesmolten tot een vloeibaar mengsel. Deze heb ik heel even laten stollen en vervolgens heb ik een deel hiervan in de lipstickhuls gegoten. Vervolgens wéér de rest gesmolten en de lipstick hiermee opgevuld. Ik heb de lipbalm even in de koelkast gezet en tien minuutjes later was 'ie klaar voor gebruik!


Le résultat? Een fijne, verzorgende lipbalm die een lichte kleur afgeeft.

Heb jij dit al wel eens geprobeerd met (restjes) lipstick/gloss/balm?

3 opmerkingen:

 1. Suuperhandig gedaan!
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog nooit geprobeerd, maar ik vind het heel creatief bedacht. Erg slim, moet ik ook eens doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk gedaan ! Moet ik ook eens doen als mijn lipgloss kapotgaat (:

  BeantwoordenVerwijderen