dinsdag 9 april 2013

DIY | Eiffeltoren van punaises op canvas


Geïnspireerd door deze DIY van Your Daily Intake heb ik afgelopen week een Eiffeltoren met punaises op canvasdoek gemaakt. Ik vind het resultaat erg leuk geworden en omdat het niet moeilijk is om te maken, deel ik deze DIY graag met jullie!


Wat heb je nodig?
  • Schildersdoek (Action, € 1,99)
  • Verf
  • Punaises (Hema, € 1-, per doosje van 175 stuks - ik heb twee doosjes gebruikt)


Om te beginnen is het handig om te bepalen in welke kleur je het schildersdoek wilt gaan verven. Ik heb voor lichtroze gekozen.


Wanneer het doek geverfd en gedroogd is, zoek je op internet een plaatje van de Eiffeltoren. Ik heb voor deze afbeelding gekozen. Print de afbeelding uit op een formaat van ongeveer dezelfde grootte als het doek.


Maak de afbeelding met behulp van plakband of tape vast op de achterkant van het schildersdoek.


Zet het schildersdoek tegen een raam en als het goed is zie je nu de Eiffeltoren er doorheen. Begin onderaan met het prikken van punaises in het doek en volg de lijnen van de Eiffeltoren.


Ik had oude punaises van mijn opa en oma gebruikt, maar helaas had ik daar niet genoeg van. Daarom ging ik op zoek naar gouden punaises in het dorp. Ik ben bij de Bruna, Hema, Albert Heijn en Marskramer geweest, maar met geen enkel resultaat. Nergens verkochten ze blijkbaar ouderwetse punaises. Uiteindelijk heb ik gouden punaises met witte dopjes bij de Hema gekocht en de witte dopjes er maar vanaf geknipt. Ook heb ik de punaises van mijn opa en oma eruit gehaald, omdat ik het kleurverschil tussen de twee soorten punaises niet mooi vond.

Het eindresultaat
Ik heb nog een strikje op de top geprikt en het doek op mijn kast gezet. Wat vinden jullie van het eindresultaat?