donderdag 3 mei 2012

DIY: make-uptasje van stof


Geïnspireerd door deze DIY maakte ik bovenstaand make-up tasje van stof. Handig voor op reis of gewoon voor dagelijks gebruik. Maar je hoeft er natuurlijk geen make-up in te stoppen, want wat dacht je van een leuke cadeauverpakking voor een verjaardag?

Benodigdheden:
  • Leuk stofje
  • Vilt (voor extra versteviging)
  • Lint
  • Pailletten (optioneel)
  • Schaar, spelden, naald & draad 


Ik ben de eerste stappen vergeten op de foto te zetten, maar gelukkig is het niet zo moeilijk.
Je neemt een stukje stof naar de gewenste afmeting. Je vouwt aan beide kanten in de breedte een stukje stof om en naait deze vast. Vervolgens spelt je het vilt vast aan de binnenkant en naait deze weer vast. Nu draai je het stukje stof om en vouw je het dubbel, zodat de buitenkant binnen komt te zitten. Je naait de zijkanten vast en draait het tasje weer om. Et voilà, klaar is het begin.


Je knipt het lint in tweeën en rijgt het door de ''tunnels'' heen. Dit doe je ook met het tweede stukje, maar dan precies de andere kant op. Om het lint er doorheen te rijgen is een potlood met een gummetje op het einde erg handig. Hierin kun je namelijk een speld met het lint erdoor steken en het potlood zo door de ''tunnels'' heen trekken.


Zo komt het er dan uit te zien!


Om het nog iets meer eigen te maken, kun je op het lintje nog wat pailletten naaien. En eventueel nog wat strikjes o.i.d. op het tasje aan brengen.


Nu is je tasje klaar en kun je er wat spulletjes in doen.


Trek de lintjes aan en maak er strikjes in! En klaar is je (make-up)tasje :). Andere ideetjes waar je het tasje voor kan gebruiken: sieraden, als cadeauverpakking, naaispulletjes of je telefoon/Ipod.

Is iets onduidelijk? Je mag me altijd mailen of laat een reactie achter!

5 opmerkingen:

  1. Wow wat leuk! Ik ben zelf niet zo creatief maar misschien wil mijn tante het wel voor me maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat leuk zeg! dankje voor je lieve comementje kan me wel volgen via bloglovin maar niet GFC dat zit niet bij wordpress haha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem7/22/2013

    When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same
    comment. Is there any way you can remove me from that service?
    Thank you!

    Also visit my web-site raspberry ketones eden pond

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I'm sorry, but I don't send that emails. It's a Blogger service on what I haven't influence. Maybe you have to contact Blogger?

      Verwijderen