vrijdag 4 mei 2012

It's Tea Time!


Mijn blog mag dan wel de naam ''it's Tea Time'' dragen, maar veel over thee ben je er waarschijnlijk nog niet tegengekomen ... Maar eh, daar komt vandaag verandering! Want hierbij presenteer ik het eerste artikel over -jawel- thee!

Thee vindt zijn oorsprong in China waar het al duizenden jaren geleden gedronken werd. Via China is het in Japan terecht gekomen, via Japan hebben de Portugezen het ontdekt en via hen is het uiteindelijk ook in Nederland gekomen. In de 17e eeuw begon de VOC met het importeren van thee uit China en vandaag de dag is thee niet meer weg te denken uit onze cultuur.

Wist je dat thee rond de 18e eeuw eeuw alleen door rijke mensen werd gedronken? Toen was het drankje erg duur. Tegenwoordig is het juist relatief erg goedkoop.

Zelf drink ik dagelijks twee à drie kopjes thee. Sowieso altijd een kopje bij het ontbijt (waar ik vaak koud water bij moet doen ... hurry hurry hurry), een kopje uit school en vaak 's avonds nog een kopje. Thuis hebben we meestal thee van Pickwick, alhoewel ik verse thee ook wel erg lekker vind hoor.

Maar thee is niet alleen lekker, het kan ook een kalmerende werking hebben, het immuunsysteem versterken en de bloeddruk verlagen. Dit hangt wel af van de theesoort en de versheid (in verse thee zitten meer vitaminen e.d. dan in kant-en-klare thee).

Mijn favoriete thee-smaakjes zijn Gekameraliseerde Peer (ruikt naar pannenkoeken/poffertjes!), Turkse Appel en Herfst Storm (helaas alleen in de herfst te koop) van Pickwick. Van verse thee vind ik het smaakje ''Champagne'' wel lekker, of groene thee.

Trouwens, ik wou mijn blog eerst eigenlijk 'Lisanne's Tea Party' noemen, maar toen kwam ik erachter dat er al een Amerikaanse partij 'Tea Party' heette en dat de 'Boston Tea Party' een gebeurtenis was die grote gevolgen voor de Amerikaanse Revolutie had.

Drink jij vaak thee? Zo ja, wat is je favoriete smaakje?

Wat vinden jullie van dit soort blogposts? Ik twijfelde eraan of dit wel op mijn blog past en of het misschien niet te informatief is. Vinden jullie dit voor herhaling vatbaar of is het een keer leuk geweest, maar daarna nooit meer?