woensdag 16 januari 2013

DIY | Winterse lipscrub


Met dit winterse weer is de kans groot dat je lippen droger aanvoelen dan normaal. Smeren met lippenbalsem is een oplossing, maar een à twee keer per week scrubben kan ook helpen je lippen zachter én velletjes-vrij te maken. Klik verder voor mijn DIY!

Om deze lipscrub te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:
  • Olijfolie of kokosolie (of een andere plantaardige olie): voedt en beschermt de lippen.
  • Honing: werkt antibacterieel en verzorgend. Honing houdt ook de lipscrub bij elkaar.
  • Basterdsuiker: om de lippen te scrubben. Basterdsuiker is iets fijner dan kristalsuiker.
Optioneel: kaneel en/of speculaaskruiden voor een winters tintje.Neem een theelepel (kokos)olie en doe dit in een kommetje.Voeg daar een theelepel honing aan toe.Mix twee theelepels basterdsuiker door het honing-olie mengsel.


Als je wilt kun je een beetje kaneel of speculaaskruiden toevoegen voor een winters tintje.Als je alles goed hebt gemengd, krijg je bovenstaande substantie.Doe de lipscrub in een potje ... en scrubben maar! Na het scrubben kun je je lippen gewoon aflikken (jummie!) en insmeren met lippenbalsem.

Bewaar de lipscrub in de koelkast om er zo lang mogelijk gebruik van te kunnen maken. De precieze houdbaarheid is altijd een gok, maar wanneer de substantie anders wordt of het mengsel gaat stinken, gooi het dan gewoon weg en maak een nieuwe scrub. Hebben jullie nog tips/ideeën voor een lipscrub? En hoe vaak scrub jij zelf je lippen?