woensdag 6 februari 2013

Film | Verliefd op Ibiza

Afgelopen vrijdag vertelde mijn moeder vol enthousiasme over de nieuwe film ‘Verliefd op Ibiza’. Collega’s waren er naar toe geweest en vonden ‘m helemaal leuk en de film zou in een paar dagen tijd al de status van ‘Gouden Film’ (100.000 bezoekers) hebben behaald. Dat beloofde veel goeds, dus brachten wij datzelfde weekend nog een bezoekje aan de bioscoop.


Korte samenvatting

 

‘Verliefd op Ibiza’ draait om vier verhaallijnen. Zo heb je voetballer Kevin (Jan Kooijman) met zijn vriendin, model Elza (Kim Feenstra) en de dj’s Dylan en Boyd (Jasper en Marius Gottlieb) die samen met hun manager Lars (Jim Bakkum) op vakantie zijn en een carrière in de muziekindustrie voor ogen hebben. Daarnaast heeft de oude rockster Lex (Rick Engelkes) alle drie zijn dochters (gespeeld door Gigi Ravelli, Marly van der Velden en Sanne Vogel) + aanhang op bezoek en hangen vriendinnen Jacky (Lone van Roosendaal) en Irma (Simone Kleinsma) de toeristen uit op het populaire eiland.


Mijn mening

 

Het idee van meerdere verhaallijnen die onderling weer met elkaar verbonden zijn, doet mij heel erg denken aan films als ‘Valentine’s Day’ en ‘New Years Eve’. Net als die films zit ook ‘Verliefd op Ibiza’ volgepropt met beroemdheden (BN’ers in dit geval). Het lijkt bijna een wedstrijd te worden om zoveel mogelijk beroemdheden samen in een film te stoppen. Daarnaast is de film zéér voorspelbaar en zit deze vol clichés. Je kunt van te voren al weten dat de voetballer met het ‘gewone’ meisje verdergaat en dat Dylan en Boyd scoren als dj’s.


Maaaar … dat betekent niet dat de film niet leuk genoeg is om te zien. Zolang je er geen te hoge verwachtingen van hebt, is het een prima film om met vriendinnen of je moeder naar toe te gaan. Het is gaaf om een keertje te zien hoe Ibiza eruit ziet en ik geloof dat de werkelijkheid van hoe het er op Ibiza aan toe gaat niet eens zoveel van de film verschilt. En o ja, het is ook niet heel vervelend om naar Jan Kooijman te kijken, toch?


Heb jij ‘Verliefd op Ibiza’ al gezien? Of ben je er van plan naar toe te gaan?