maandag 15 april 2013

Fotokalender van Pixum


Van Pixum kreeg ik de kans om een fotokalender te testen. Pixum.nl is een site waar je foto's kunt laten afdrukken, fotoboeken kunt maken en andere fotoproducten kunt bestellen. Zelf maak ik meestal mijn fotoboeken bij de fotosoftware van Hema, Kruidvat of Albert Heijn, dus ik was benieuwd hoe Pixum zou bevallen!


Ik koos dus voor een fotokalender. Het verschil met andere fotoprogramma's is dat je deze bij Pixum online maakt. Aan de ene kant vond ik dat wel fijn (geen fotosoftware downloaden), maar aan de andere kant kon je niet aan je fotokalender werken zonder internetverbinding. Dus even je fotokalender afmaken tijdens een lange rit in de auto zat er niet bij.

Let op: maak eerst een account aan, voordat je begint. Anders kun je je fotoproduct niet opslaan en dat zou zonde zijn.

Ik vond dat je veel keuze had uit de soorten fotokalenders. Zo zijn er kalenders op A4, A3 en A2-formaat. Staand, liggend, op fotopapier, met hoogglans of op 'gewoon' papier, de keuze is enorm. Zelf ben ik uiteindelijk gegaan voor een A4-kalender op hoogglanzend papier.
Wat ook een groot voordeel is, is dat je zelf kunt bepalen wanneer je je kalender laat beginnen. Zo loopt die van mij van april 2013 t/m maart 2014.

Ik bestelde mijn kalender op zaterdagavond 30 maart en precies een week later lag die in de brievenbus. Als je nagaat dat Pasen ertussen zat, vond ik de levering behoorlijk snel.

Het resultaat
Ik ben erg blij met mijn fotokalender! De meeste foto's zijn scherp overgekomen en het papier glanst mooi. Helaas trekt het papier op de een of andere manier wel krom (zie foto hieronder). Dit vind ik jammer, omdat het toch wel een prijzige kalender is. Ik weet niet precies waaraan het ligt, maar ik denk dat het aan de papiersoort ligt. Wellicht als ik de kalender een paar dagen onder een dikke stapel boeken leg, dat het papier dan recht trekt?
Kalender A4 (staand, hoogglans)
Prijs: € 17,99
Verzendkosten: € 3,99
Levertijd: 4-5 werkdagen (mijn ervaring)

Tip: Pixum heeft vaak kortingsacties. Zo kun je nu een verjaardagskalender maken voor slechts € 6,99, krijg je als je je aanmeldt als welkomstcadeau 25 fotoafdrukken (van 10cm formaat) gratis en krijg je via de mail vaak kortingscodes toegestuurd.

Hebben jullie ervaring met Pixum?