zaterdag 7 september 2013

Book review | Lauren Conrad's chicklits


Ex-realityster Lauren Conrad publiceert haar eerste boekenserie, 'L.A. Candy' genaamd, in juni 2009. De serie is een groot succes en er volgen nog twee andere delen. In april 2012 probeert ze dat succes opnieuw te beleven met 'The Fame Game'. Ook daar komen in totaal drie delen van uit, waarvan het laatste deel afgelopen juni is verschenen. Ik heb inmiddels alle zes de boeken gelezen en deel graag mijn mening.


L.A. Candy


'L.A. Candy' is de eerste boekenserie die Miss Conrad uitbracht. Hierin spelen Jane Roberts, Scarlett, Madison en Gaby de hoofdrollen. Jane is samen met haar BFF Scarlett Harp van Santa Barbara naar L.A. verhuisd om een spannender leven te leiden. Ze werkt als event planner bij 'Fiona Chen Events', terwijl Scarlett aan de University of Southern California studeert. Op een dag komt tv-producer Trevor Lord met het aanbod om in zijn nieuwe realityserie te spelen. Hiermee gaan Jane en Scarlett akkoord en zo komen ze samen met Madison Parker, die als enige doel heeft beroemd te worden, en haar vriendin Gaby Garcia in 'L.A. Candy' terecht. De serie is een groot succes en brengt gratis kleding, exclusieve uitnodigingen en beroemde vrienden met zich mee. De meisjes leren echter snel de keerzijde van het beroemd zijn kennen. Zoals foto's van nachtelijke bedavonturen en een vader die na lange afwezigheid opeens op komt duiken, niet geheel zonder gevolgen.


The Fame Game


Jane en Scarlett hebben 'L.A. Candy' verlaten en Trevor start een nieuwe show, genaamd 'The Fame Game'. Hierin gaan Madison en Gaby verder met Kate Hayes en Carmen Curtis. Kate is van Ohio naar L.A. verhuisd om het te maken in de muziekindustrie. Carmen is de dochter van een beroemde ouders die het probeert te maken als actrice. In deze tweede realityshow moet Madison boeten voor de daden van haar vader, dealt Kate met plankenkoorts, merkt Carmen dat beroemde ouders niet altijd in je voordeel werken en balanceert Gaby op het randje van de dood. En uiteraard gaat ook deze serie weer gepaard met veel jongensproblemen en liefdesverdriet.


L.A. Candy VS The Fame Game
'L.A. Candy' en 'The Fame Game' vertonen ontzettend veel gelijkenissen. Zo spelen Madison Parker en Gaby Garcia in beide series mee en had Kate net zo goed de tweelingzus van Jane kunnen zijn. Beiden zijn de typische girl-next-door, verhuizen naar Los Angeles om carrière te maken, dealen met hun ex-vriendje en daten een opkomend acteur. Ook date in beide series iemand met de cast, speelt er iemand informatie door aan de roddelpers en zijn er vooral veel jongensproblemen en liefdesverdriet.


Mijn mening

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit 'The Hills' of 'Laguna Beach' heb gekeken, de twee realityseries waarin Lauren heeft gespeeld. Toch merk je tijdens het lezen dat Lauren veel inspiratie uit deze twee series heeft opgedaan, van de opnames zelf tot de verhaallijnen en de nadelen van het beroemd zijn.

Beide boekenseries bevatten heerlijke boeken, die snel weglezen en waarbij je niet veel hoeft na te denken. Ik vind het jammer dat 'The Fame Game' ontzettend veel op 'L.A. Candy' lijkt. Lauren Conrad had in haar tweede boekenserie best wat origineler mogen zijn wat verhaallijnen en personages betreft. Ik zou dus aanraden om slechts een serie te lezen.

Het enige personage dat een ontwikkeling in de boeken doormaakt is Madison. Zover je van een ontwikkeling in chicklits kan spreken dan. Madison's enige doel is lange tijd beroemd te worden, waar ze alles voor over heeft. Gelukkig komt ze er in 'The Fame Game' achter dat beroemd zijn niet altijd even leuk is en dat er andere zaken belangrijker zijn in het leven.


Ik kan de chicklits van Lauren Conrad van harte aanbevelen, maar raad je aan 'L.A. Candy' óf 'The Fame Game' te lezen. Hebben jullie bovenstaande boeken gelezen? En wat vond je ervan?