maandag 2 september 2013

Review | Remington Pearl Wand


Er is op het internet al heel veel over de Pearl Wand van Remington geschreven. Toch wil ik ook graag mijn mening toevoegen aan die tientallen reviews van beautybloggers over die ene, perfecte krultang. Ik ben dan weliswaar geen beautyblogger, maar was altijd al opzoek naar een manier van krullen waarbij de krullen echt een hele avond zouden blijven zitten. Ik heb geslapen met vlechten, warme én koude papillotten geprobeerd en verschillende krultangen versleten, maar nooit bleven de krullen er zó lang in als bij deze krultang.

Praktische informatie

Ik heb de Remington Pearl Wand Ci95 (13-25 mm) nu een maand en ik heb hem tot nu toe twee keer gebruikt. Mijn haar is steil, fijn, halflang tot lang en krullen blijven meestal maximaal één à twee uur zitten. De krultang komt in een kartonnen doos, die ik inmiddels al heb weggegooid, met een opberghoes en een hittebestendige handschoen. Het snoer draait met de krultang mee, dat is erg handig. De temperatuur kan je instellen van 130 tot 210 graden Celsius. Beide keren dat ik de krultang heb gebruikt, heb ik de temperatuur op 180 graden Celsius gezet. Ik nam steeds middeldikke plukken haar die ik ongeveer 25-30 seconden om de tang hield. Wanneer ik met krullen ging slapen, heb ik mijn haar in een niet al te strakke knot gedaan.

 

De eerste keer

De eerst keer dat ik de krultang gebruikte, was op vakantie in Griekenland. Het was laat in de middag en ik wilde mijn haar krullen voor het diner. Het krullen ging verrassend makkelijk en snel. Na ongeveer een kwartiertje had ik een mooie bos vol krullen. Dat de handschoen hittebestendig is, betekent echter niet dat je de krultang vast kunt houden aan de hete tang. Ik dacht dat eerst dus wel en voelde mijn vingers langzaam erg warm worden.


De linkerfoto is gemaakt toen ik net mijn haar had gekruld. De rechterfoto is aan het einde van de dag erop gemaakt. Ik heb die dag zo veel mogelijk geprobeerd mijn haar droog te houden in een knot, maar dat gaat moeilijk met 35 graden en een broertje dat je constant nat spettert.

 

De tweede keer

Afgelopen zaterdag had ik een '18th birthday dinner' van goede vriendin Daphne en daarvoor wilde ik mijn haar krullen. Het krullen ging weer zeer gemakkelijk en snel, dit keer gelukkig zonder brandplekken, en binnen een kwartier zat mijn haar in de krul. Ik krulde mijn haar 's ochtends om half twaalf en de krullen hebben er perfect ingezeten tot ik rond half twee 's nachts naar bed ging. De volgende dag zaten de krullen er nog behoorlijk goed in en zelfs nu ik dit op maandagavond typ, zit er nog een lichte krul in mijn haar. Ik ben dus erg tevreden over het resultaat van de krultang.

De linkerfoto is gemaakt op dag twee en de rechterfoto op dag drie. Ik heb helaas geen foto van het resultaat nadat ik mijn haar direct had gekruld, maar dat is ongeveer vergelijkbaar met de foto van de eerste keer.

Edit: het is inmiddels dag vier en er zit nog steeds slag in mijn haar.

Helaas heb ik ook een klein minpuntje ondervonden. De krultang zou binnen 30 seconden moeten opwarmen, maar dit duurt beduidend langer. Niet heel erg, maar wel iets om rekening mee te houden als je in tijdsnood zit.


De Remington Pearl Wand is o.a. te koop bij Kijkshop voor € 27,99. Wat zijn jullie ervaringen met deze krultang?