zaterdag 17 maart 2012

Column: Maakt geld gelukkig?

Maakt geld gelukkig? Kun je geluk met geld bekopen? Vele zeggen van niet, maar is geld dan geen hulpmiddel naar je geluk toe? En maakt geld het leven niet een stukje makkelijker?

Persoonlijk denk ik namelijk dat geld wel degelijk bij je geluk kan bijdragen. Als je een fijn huis hebt, financieel prima zit en een paar keer per jaar op vakantie kan gaan, ben je dan niet een stuk gelukkiger dan wanneer je dakloos bent en moet vechten om een klein beetje eten?

Aan de andere kant, zijn liefde, vertrouwen, hoop, vrienden en familie niet de belangrijkste dingen in het leven die voor je geluk zorgen? Als een goede vriendschap kapot gaat ben je daar waarschijnlijk een stuk verdrietiger om dan dat ene jurkje bij de H&M wat uitverkocht is, toch? (Tenzij het natuurlijk een super, geweldig en fantastisch jurkje was en die vriendschap je niet zo veel kon schelen. ) Weet je, soms zijn mensen die in krottenwijken leven een stuk gelukkiger dan wij hier, waarom? Omdat ze veel beter beseffen wat ze wél hebben dan wat ze niet hebben. Bijvoorbeeld familie en liefde om hun heen. Ook met iets simpels als een bal zijn zij veel blijer dan wij, want wat is nou een bal van een paar euro waard naast al die laptops, Ipads, Ipods, mobieltjes en spelcomputers?

Ik denk dat wij gelukkiger  moeten zijn met de kleine dingetjes in het leven. Dat kan dat leuke jurkje zijn dat je voor een klein prijsje in de sale hebt gescoord, maar ook dat lieve complimentje dat je van iemand hebt gekregen of die goede vriendschap. Geld speelt namelijk echt wel een rol in hoe gelukkig je bent, maar échte geluk is niet te koop.

Om alvast voor mijn Anglia examen in april te oefenen, schreef ik een stukje (in het Engels) over de volgende stelling: 'You cannot buy happiness with money.' Discuss. Mij leek het leuk om hier ook een soort van column over te schrijven op mijn blog. Vinden jullie dit voor herhaling vatbaar? En wat denken jullie zelf, maakt geld gelukkig?

2 opmerkingen:

  1. Ik ben het echt compleet met je eens! Het helpt zeker en maakt wel degelijk iets uit in geluk, alleen het echte geluk is niet te koop!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem3/20/2012

    Geld maakt niet gelukkig.
    maar geld is de sleutel die op (alle )deuren past. gr.oma.

    BeantwoordenVerwijderen