zondag 18 maart 2012

Mijn favo beautyproducten


Iedereen heeft ze wel: haar (of zijn) favoriete beautyproducten. En daarmee bedoel ik niet alleen make-up, maar ook verzorgings- en reinigingsproducten. Zelf heb ik mijn eigen ochtend- en avondritueel aan reiniging en verzorging. Benieuwd welke producten dan mijn favorieten zijn?Al mijn negen favoriete producten bij elkaar. Ik heb er drie van elke categorie gekozen: make-up, reiniging en verzorging.


Make-up

We beginnen met het leukste gedeelte: de make-up! Mijn favoriete make-up producten zijn:
  • Blush (MAC Crèmeblush in Brit Wit): blush is het perfecte product om een gezond blosje op je wangen te toveren. Deze crèmeblush van MAC is mijn favoriet samen met Posietint van Benefit, omdat deze twee lang blijven zitten.
  • Mascara (Benefit They're Real!): geen uitleg nodig, toch? Gebruik ik om mijn wimpers wat dikker mee aan te zetten, maar probeer spinnenpoten en klontjes zo veel mogelijk te vermijden.
  • Concealer (Maybelline Fit Me in nummer 15, niet in NL te koop): hét product om net te doen alsof je pukkel- en vlekloos bent. En om wallen en donkere kringen onder je ogen te verbergen.

Reiniging
  • Make-up remover (Diadermine Waterproof oogreinigingslotion): ik ben zo'n trouw iemand die áltijd, maar dan ook echt altijd haar make-up verwijdert voordat ze gaat slapen. Laat geworden en heel moe? Ik doe het toch. (Overigens is deze van Diadermine niet mijn favoriet, dat is eigenlijk die van L'Oréal, maar de mascara van Benefit kan alleen met waterproof make-up remover verwijdert worden.)
  • Tonic (Dr v/d Hoog Hypo Sensitive reinigingslotion): gebruik ik na het verwijderen van mijn make-up voor een fris gevoel en om puistjes te voorkomen.
  • Facewash (La Roche Posay Effaclar): helpt tegen puistjes en gebruik ik onder de douche. Eigenlijk is deze voor de vette huid, terwijl ik zelf een droge huid heb.

Verzorging

Valt het heel erg op dat steeds dezelfde merken terugkomen?
  •  Handcrème ( La Roche Posay Lipikar): handcrème, met mijn droge handen vol met kloven en wondjes in dit vochtige klimaat kan ik niet zonder. Deze werkt als een van de beste, maar een echt wondermiddel is het natuurlijk niet.
  • Dagcrème (Dr v/d Hoog Hypo Sensitive dagcrème): tot voor kort gebruikte ik geen dagcrème. Ik vond het niet nodig en had slechte ervaringen met eentje van Essence gehad (kreeg er puistjes van en een vettige huid). Deze van Dr v/d Hoog voor de gevoelige huid werkt daarentegen perfect. Geen luchtje, geen kleur, gewoon een fijne dagcrème die mijn huid minder trekkerig en droog maakt.
  • Lippenbalsem (Neutrogena Baume Lèvres protection 6h): mijn eeuwige favoriete lippenbalsem van Neutrogena is uit het assortiment! :( Dan maar deze, van hetzelfde merk, die stiekem nog iets beter werkt tegen droge lippen. Vooral perfect voor de wintersport of een koude winter in het thuisland.

And the winnars are ...

Ik kan echt écht niet zonder make-up remover, concealer en een fijne lippenbalsem.

Wat zijn jouw favoriete beautyproducten?