vrijdag 27 juli 2012

Recept | Österreichischer Kaiserschmarrn


Ik houd van wintersport, niet alleen het sporten zelf is geweldig, maar ook de sfeer die er hangt en het lekkere (Oostenrijkse) eten. Kaiserschmarrn zijn mijn favoriet. En aangezien het weer op het moment van schrijven toch meer op de winter dan op de zomer lijkt, is dit recept een prima optie.


Ingrediënten (voor 3 à 4 personen)


  • 175 gram tarwebloem
  • 400 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanille-suiker
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 mespunt zout

 

Bereidingswijze


1. Zeef de tarwebloem.2. Doe de tarwebloem, de suiker, de vanille-suiker en het zout in een ruime kom en meng het met een lepel door elkaar.

3. Scheid de eieren in dooiers en witten. Dit gaat makkelijk met de hand; wanneer je het ei kapot hebt geslagen, zorg je dat het wit eruit loopt en het geel in het ei blijft zitten.


4. Doe de dooiers bij het bloem-suiker mengsel in de kom.5. Voeg daar geleidelijk aan ook de melk aan toe.6. Als het goed is krijg je dan -na het mengen met een garde- bovenstaande substantie.7. Klop de eiwitten stijf met een mixer, totdat je een sneeuwwit beslag krijgt.8. Meng de eiwitten voorzichtig door het melk-suiker-bloem mengsel.9. Verhit een beetje (room)boter in de koekenpan.


10. Giet ongeveer de helft van het beslag in de koekepan.


11. Als je 'pannenkoek' lichtbruin is gebakken, kun je 'm omdraaien. Het beslag hoeft nog niet helemaal vast te zijn, het worden later toch allemaal stukjes.12. Snijd de pannenkoek in kleine stukjes. Als je niet zo snel bent (zoals ik), haal dan even de pan van het vuur.


13. Draai de stukjes even om, zodat beide kanten gebakken worden.14. Om te kijken of je Kaiserschmarrn goed zijn, pak je een stukje en snij je deze open. Zie je nog (vloeibaar) beslag zitten? Dan moeten ze nog even. Zijn ze ook van binnen 'vast'? Dan kun je ze op een bordje serveren.

Het lekkerste is om Kaiserschmarrn met appelmoes of warme vanillesaus te eten. Maar met stroop en (basterd/poeder)suiker kan natuurlijk ook!

Guten Appetit!


1 opmerking: