zaterdag 8 september 2012

DIY | Clutch pimpen (Chanel inspired)

Al een tijdje liep ik met het idee in mijn hoofd om mijn zwarte, übersaaie clutch wat op te pimpen. Steeds kwam het er niet van, maar gisterenmiddag hoefde ik niet te werken én was ik lekker vroeg uit dankzij mijn geweldige rooster, dus ging ik aan de slag!

Benodigdheden

  • (Oude) clutch
  • Lintjes/knopen/andere versieringen
  • Schaar
  • Lijm 

Proces 

Eigenlijk is de clutch niet van mij, maar van mijn moeder (geweest). Eerst zaten er nog steentjes op de band, maar deze zijn er in de loop der jaren afgevallen. Wat mij betreft is het echt de perfecte clutch; zwart, met een hengsel dat je ook naar binnen kunt stoppen en een spiegeltje binnenin! Maar eh ... hij was ondertussen wel een beetje aan een opknapbeurt toe.

Bij het pimpen heb ik me een beetje laten inspireren door Chanel. Zo heeft dé Chaneltas een lintje door de schakels van haar hengsel lopen en deden me de bloemetjes ook wel een beetje aan de creaties van madame Coco denken.


Als eerste begon ik met een stukje lint door de schakels te rijgen. Dit duurde best lang, maar het geeft wel een leuk en chique effect.

Vervolgens knipte ik een stukje van het bloemetjeslint af dat ik afgelopen zondag op een fair in de buurt heb gekocht. Maar ik denk dat je iets soortgelijks ook wel op de markt of in een hobbywinkel kunt vinden. Dit plakte ik met lijm op de band van de clutch.


En klaar is de clutch! Ik vind 'm erg leuk geworden, wat twee lintjes wel niet kunnen doen, toch? :-)


Pimp jij ook wel eens je spullen? En wat vind je van de clutch geworden?

5 opmerkingen: