donderdag 6 september 2012

Boeken | Wat te doen met 8 miljoen?


Toen ik een paar weken terug met Iris in de Selexyz (sorry Iris, ik blijf het lekker Selexyz noemen i.p.v. Scheltema) in hartje Amsterdam stond en dit boek zag staan, moest ik 'm gewoon kopen. De titel luidt 'Wat te doen met 8 miljoen?' en gaat over de zestienjarige Lia die de loterij wint en welke problemen dat met zich meebrengt. Elke maand krijg ik van mijn oma een 1/5 staatslot en elke keer hoop ik dat ik toch wat meer win dan die € 1,50 ... Dus ik vond dit boek wel toepasselijk en nam 'm mee ...

Maar dit boek heeft me van mening veranderd. Hoe geweldig het me leek om die 8 miljoen te winnen vóór het lezen, hoe vreselijk het me lijkt ná het lezen van dit boek. Iedereen die doet alsof ze je vrienden zijn, ouders die opeens super-aardig doen en dan nog wel het grootste 'probleem': Wat moet je eigenlijk met die 8 miljoen? Je kan stoppen met school, hoeft nooit meer te werken, kan kopen wat je wil, maar word je daar nou echt gelukkiger van?

Het verhaal is heerlijk om te lezen en laat het leven zien van een 16-jarige mét 8 miljoen. Lia's problemen (school, jongens etc.) zijn behoorlijk herkenbaar en ik kon me dan ook redelijk goed inleven. Wat ikzelf ook altijd wel leuk vind, is als er dingen in een boek voorkomen van deze tijd, zoals Facebook en merken als Hollister en Topshop. Verwacht geen hoogstaande literatuur, maar een lekkere wegleeschicklit voor meiden rond de 14-16 jaar.

''Money can't buy you love. But it can buy many other very nice things.''

'Wat te doen met 8 miljoen?' door Keren David is bij de boekhandel te koop voor € 14,95. 
Wat zou jij doen met 8 miljoen?

6 opmerkingen:

 1. Tja eigenlijk een best goede vraag, ik zou een groot deel weggeven en leuke dingen doen. Oja en een nieuwe garderobe haha.

  Liefs, Romy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dit boek lijkt me heel leuk! Zo is het ook met beroemd zijn, iedereen wil het, maar als je het dan bent kent het ook z'n nadelen.
  Ik zou met 8 miljoen Amerika en Thailand bezoeken, en naar een land gaan waar ze vrijwilligerswerk nodig hebben en nog veel meer natuurlijk! En een deel schenken aan een goed doel en nog heel veel meer haha, want 8 miljoen is veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem12/31/2012

  heel leuk boek net gelezen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem12/31/2012

  ik zou wel een groot deel aan t goede doel geven

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem3/10/2013

  Ik heb het boek ook gelezen! Het is echt goed, maar haar zusje Natasha wil er ook bij horen nadat haar zus de lotto gewonnen heeft. Ze begint de foute vrienden te vertrouwen! En Lia krijgt ook een hele haat-pagina op facebook en krijgt veel haat-berichten. En op school ziet iedereen haar als een rijke bitch, is dat wel wat je wilt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet voor niets geschreven: "Dit boek heeft mijn mening veranderd." Dus nee, hoe geweldige de loterij winnen mij eerst leek, hoe afschuwelijk het me lijkt na dit boek ;-)

   Verwijderen