dinsdag 4 september 2012

Tips | Nagellak ordenen (3x)Nagellak is een van mijn favo beautyproducten én een geweldig accessoire. Als je mij een beetje kent, weet je wel dat ik erg geordend ben wat spullen en dingen betreft. Zo ook met nagellak. Vroeger toen ik nog 'maar' een stuk of 15 lakjes had, lakte ik mijn lakjes op nepnagels en plakte deze op een kartonnen bord. Nu gebruik ik hier nagelwielen voor. Lees snel verder voor mijn drie manieren om nagellak te ordenen!

 Ik bezit nu zo rond de 60 à 70 lakjes, behoorlijk veel al zeg ik het zelf. Het handigst is, ongeacht de hoeveelheid, om je nagellak in een doos of mand te bewaren, zo blijven ze ook langer goed. Een nagelrek is ook erg leuk, maar hiervoor moet je natuurlijk wel plek hebben.

Hierboven zie je mijn nagellaken bij elkaar.  Zoals je ziet nummer ik ze met behulp van stickertjes.

Oké, op naar de drie manieren om je nagellak te ordenen!


Manier 1
Koop een goedkoop setje nepnagels (bijv. bij de Action) en lak elke nagel in een andere kleur. Ga door totdat je elk lakje hebt gehad en plak de nagels met behulp van dubbelzijdig plakband (of van die kussentjes die je voor 3d-kaarten gebruikt) op een kartonnen bord. Nummer elke nepnagel vervolgens en geef de bijbehorende nagellak hetzelfde nummer.

Ideaal ... als je niet heel veel nagellakjes hebt.


Manier 2
Neem wat losse blaadjes (met lijntjes), een pen en een snelhechtermapje. Swatch een kleurtje op het papier en schrijf daar direct achter de naam van het lakje. Ga zo door totdat je al je lakjes gehad hebt.

Ideaal ... als je niet veel geld en moeite wilt besteden aan het ordenen van je nagellak.


Manier 3
Dit is de manier die ikzelf op dit moment gebruik. Bestel een set nagelwielen op eBay of misschien heb je wel een winkel in de buurt die ze verkoopt. Geef elke nagel een kleurtje en nummer deze ook weer met het lakje dat erbij hoort. Heel simpel en snel, maar het ziet er zo leuk uit en kiezen wordt daarnaast een stuk makkelijker!

Ideaal ... als je via internet mag bestellen en redelijk veel lakjes bezit.


Hoe ordenen jullie je nagellak?

11 opmerkingen:

 1. Handige tips! Ik orden ze eigenlijk helemaal niet, vind het prima zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf om zo te zien op verschillende manieren ^^! Ik orden de nagellak op kleur in mijn make-up koffertje ^^! Maar met die nep nagels (nagelwiel) is wel handig ^^!

  xxx Katy ^^!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem9/04/2012

  Ik bewaar het allemaal in een mapje, maar het lijkt me eigenlijk leuker om nagelwielen te hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt leuk dat gifje! Leuke post! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg handig artikel! Meestal gooi -nou, dat dan ook weer niet, haha ;)- ik ze in de nagellakmand, maar dit is wel veel overzichtelijker!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. slim! ik heb ze op een plankje staan van de ikea :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Slim die nepnagels.
  De derde methode lijkt mij het handigst!
  Zelf plak ik een stickertje op de bovenkant van het flesje dat ik lak met de kleur van de nagellak. En verder bewaar ik ze in beautyboxen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah superhandig echt! Ziet er erg leuk uit! Bedankt voor je reactie op mijn blog trouwens (:

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou zelf ook een nagel wieltjes kopen, maar ik denk dat ik dan nog wel eventjes bezig ben! haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem9/08/2012

  Superhandig, nog nooit aan gedacht om mijn nagellak zo te ordenen ! Maar zo'n nagelwiel lijkt me echt wel interessant !

  BeantwoordenVerwijderen