donderdag 29 november 2012

Tip | Magneettape

Laatst kwam ik bij de Hema magneettape tegen voor slechts € 3-,. Ik bedacht me dat je daar best leuke dingen mee kon doen en nam een rolletje mee. Lees snel verder om te zien waar magneettape o.a. handig voor is ...


1. Mini-polaroid magneetjes
Dit idee kwam ik tegen op Pinterest en een blog. Steek een foto met behulp van een (gratis) programma als PicMonkey in een polaroid-kader en print de afbeelding uit op fotopapier. Knip vervolgens de afbeelding uit, plak er een stukje karton achter voor extra versteviging en neem twee stukjes tape. Plak de tape op de achterkant van de afbeelding. Als het goed is, is de plakrand van de tape zelf sterk genoeg, maar smeer anders de stukjes tape nog met een beetje lijm in.Let op: de magneettape is niet heel sterk, maar houdt prima een papiertje. Echter kun je er geen kaarten e.d. mee ophangen.2. Afbeeldingen/memoblaadjes ophangen
Magneettape is natuurlijk ook gewoon heel handig om memoblaadjes/foto's aan je magneetbord/koelkast te hangen, zonder dat je het magneetje zelf ziet. Scheelt ook weer het kopen van gewone magneten.


3. Kalenders/posters
Hier heb ik helaas geen eigen afbeelding van, maar je kunt magneettape ook gebruiken om bijv. een adventskalender of poster met deurtjes te maken. De deurtjes sluiten dan met een magneet. Ik weet nog wel toen ik in groep 8 zat, dat een jongen een poster had gemaakt met magnetische 'klepjes'. Super leuk!


Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb gegeven wat je allemaal kunt doen met magneettape. Ik heb mijn magneettape gekocht voor 3 euro bij Hema, maar waarschijnlijk hebben kantoorwinkels het ook wel. Er bestaat trouwens ook magneetverf (€ 7,25 bij Hema), mocht je daar interesse in hebben.