dinsdag 1 januari 2013

Happy new year + Terug van vakantie

HAPPY NEW YEAR! Dat 2013 maar een mooi, gelukkig, spetterend en gezond jaar mag worden, waarin je een hoop nieuwe dingen mag doen, maken en leren, en nog meer mag genieten :-). Ik doe niet aan voornemens, omdat die toch altijd floppen en erg cliché zijn (gezonder eten, beter plannen, meer sporten - je kent het wel). In plaats daarvan een lijstje van dingen die ik ben tegengekomen op de wintersport. Ik ben namelijk eergisteren teruggekomen van een heerlijk weekje snowboarden/skiën in Oostenrijk. En zoals gewoonlijk verloopt geen enkele vakantie hetzelfde.

Enkele dingen die ik deze wintersportvakantie geleerd heb ...

- Duitse McDonald's hebben geen gratis wifi.

- Skiwegen zijn niet voor snowboarders gemaakt en heten daarom niet voor niets SKIwegen.

- Als je de dag voor oudjaarsdag tien uur lang in de auto zit, hoor je vaak dezelfde nummers uit de top 10/100/1000 voorbijkomen. Gangnam Style, Diamonds en Girl On Fire heb ik alleen al op de terugweg minstens 3x gehoord.

- Boeken voor school lezen in de vakantie werkt NIET. (Gelukkig heb ik nog een weekje ...)

- Als je doorzet lukt het wel. Ook al duurt het vijf dagen om een simpele beweging als 'door je knieën gaan' onder de knie te krijgen.

- Tot hoever kan iets toeval zijn? Twee winters geleden kreeg mijn broertje snowboardles van een Nederlands meisje. De zomer (hetzelfde jaar) ging ik op zomerkamp met een totaal andere organisatie (Simbo) en was zij daar een van de leidsters. De winter daarop kwamen we haar op de laatste dag voor ons vertrek tegen in een restaurant op de piste. En om het verhaal compleet te maken: dit jaar kreeg ik snowboardles van haar. Ik vraag me af of sommige dingen gewoon toevallig gebeuren of dat ze op de een of andere manier gepland zijn. Je zou bijna het laatste denken, hè?

- De wereld is niet vergaan. Nog niet in ieder geval. De 21ste vertrokken wij naar onze wintersportbestemming en de Duitse radiozenders hadden het alleen maar over 'der Untergang der Welt'. Hoe bedoel je geobsedeerd?!

- Note to father: niet te dicht bij een steen inparkeren.


Hoe hebben jullie de eerste week van de kerstvakantie doorgebracht?