dinsdag 23 april 2013

Gastartikel | Weight Watcher je slank!


Misschien baal je van die paar extra kilootjes, maar mislukken al je pogingen om ze eraf te krijgen. Of misschien heb je nog nooit gelijnd, maar wil je deze zomer slank het strand op. In allebei de gevallen is Weight Watchers iets voor jou. Probeer het nu uit met een promotiecode, om te kijken of deze populaire methode ook iets voor jou is!


Hoe werkt het?
Weight Watchers is ontwikkeld in de jaren '60. De Amerikaanse Jean Nidetch bedacht een dieet, gebaseerd op punten in plaats van calorieën. Naast dit systeem zijn er bijeenkomsten met andere meiden en vrouwen die Weight Watchers doen. Hierbij wordt je gewogen en gemeten, krijg je handige tips en wissel je ervaringen uit. Daarnaast is er Weight Watchers @ssistent. Dit is een online programma waarin je precies bijhoudt hoeveel punten je gebruikt hebt op een dag en hoeveel je afvalt. Ideaal! In dit programma staat ook precies hoeveel punten ieder voedingsmiddel bevat en hoeveel punten je nog overhebt. Door de handige app voor iPhone en Android vul je overal direct in wat je gegeten en gedronken hebt.


Misschien heb je niet zoveel zin om wekelijks naar een bijeenkomst te gaan. In dat geval biedt Weight Watchers Online uitkomst. Dit is een volledig online programma, waar je 24 uur per dag terecht kunt. Je vindt hier meer dan 650 recepten, fitnesstips en motivatie als je het even niet meer ziet zitten. Een mooie grafiek brengt je gewichtsverlies in kaart: heel motiverend. Als je op zoek bent naar lotgenoten, ben je op het forum aan het goede adres. Hier vind je verhalen en tips van andere WW-deelnemers. Er is bovendien een leuk maandelijks magazine: Weight Watchers Magazine. Hierin vind je alles wat je in een gewoon meidenblad ook leest, maar dan gericht op WW.

Is het een dieet?
WW is geen dieet. Het is een way of life, een manier om je bewuster te maken van een gezonde levensstijl en eetgewoontes. Je leert verstandige voedingskeuzes te maken, leert jezelf gezonde gewoontes aan, zoals water drinken en fruit eten en meer te bewegen. Op deze manier kun je eigenlijk eten waar je zin in hebt. Je hoeft dus geen heel bijzondere boodschappen te doen, maar kunt gewoon blijven eten wat je altijd al at. Ok, tenzij je eerst alleen maar pizza, patat en cola naar binnen werkte natuurlijk. Overigens mag je af en toe best een frietje, als je daar zin in hebt!

Aan de hand van je gewicht, je lengte en je streefgewicht krijg je een aantal Propoints toegewezen. Deze punten zijn onder te verdelen in een dagtotaal en een weektotaal. Het is de bedoeling dat je je dagtotaal in een dag opmaakt. Zo eet je niet te weinig en krijg je genoeg fruit, groenten, water en calcium binnen. Je weektotaal is flexibel. Neem bijvoorbeeld drie keer iets kleins extra of spaar de punten op voor een extra lekkere snack op zondag of een feestje waarbij je een drankje wil drinken. Zo val je wel af, maar hoef je niet als een kluizenaar op worteltjes en water te leven.

Kortom: Weight Watchers is een ideale manier om een paar kilo's af te vallen, als dat nodig is. Bereken daarom eerst je BMI op de website van WW! Als je een gezond gewicht hebt, maar wel wat strakker wil voor de zomer, ga dan niet diëten, vooral niet als je nog in de groei bent. 


Dit is een gastartikel geschreven door uitmetkorting.nl.