maandag 22 april 2013

Tip | Hema Brush Cleaner


Afgelopen week kwam ik deze leuke kwastenreiniger bij de Hema tegen. Normaal gesproken maak ik mijn kwasten ongeveer een keer per maand schoon met een beetje babyshampoo, maar dit leek mij een veel handigere en snellere oplossing. Lees verder voor mijn review.


Om te beginnen vind ik de kwastenreiniger er erg leuk uitzien! Lekker girly roze met een moderne uitstraling. Ik werk zelf nu een jaar bij de Hema (dat beïnvloedt trouwens niet mijn mening!) en merk steeds meer dat de Hema meegaat met de trends. Vind ik leuk!


Wat zegt Hema over de 'Cosmetic Brush Cleaner? ''Voor het reinigen van cosmetische kwasten van natuurlijke en synthetische haren. Breng de kwastenreiniger direct aan op de haren of op een droge doek of tissue en wrijf de kwast voorzichtig schoon. De kwast niet uitspoelen maar gewoon laten drogen.''


Ik heb zelf weinig verstand van ingrediënten, dat jullie dat alvast weten. Deze reiniger bestaat voor het grootste deel uit alcohol. Alcohol (denat) staat bekend om de reinigende werking, maar droogt tegelijkertijd ook uit. Na een paar keer gebruik heb ik echter niet gemerkt dat de haren van mijn kwasten 'droger' zijn geworden.


Wanneer ik de dop opendraai, komt er een sterke geur van de reiniger af. Deze geur blijft ook na het reinigen in je kwasten hangen. Ik vind dat op zich niet heel storend, het is een zoete en verfrissende geur. De opening vind ik trouwens wel een groot nadeel. Je hebt niet veel van de reiniger nodig, maar het doseren gaat met zo'n opening erg lastig.


Op naar het reinigen! Dat is echt heel simpel: je doet een beetje vloeistof op een tissue of doekje, pakt een kwast, wrijft deze in het doekje en je kwast is schoon. De droogtijd is echt heel kort, na een paar minuten zijn je kwasten weer helemaal droog.


Hele vieze kwasten worden niet helemaal schoon met deze reiniger, zie bijvoorbeeld de concealer kwast achterin. Maar als je kwasten gewoon 'normaal' vies zijn, werkt 'ie perfect. Ook handig wanneer je, zoals ik, maar twee oogschaduwkwasten hebt en een ander kleurtje wil opbrengen. Even reinigen en je kunt weer verder!

De Cosmetic Brush Cleaner is bij Hema te koop voor € 4,50.  Hebben jullie ervaring met kwastenreinigers?