vrijdag 3 mei 2013

Barcelona in foto's


Waarschijnlijk heb je gemerkt dat er de afgelopen week geen posts op mijn blog zijn verschenen. Ik zat namelijk van zondag tot en met woensdag in Barcelona! Ik was nog nooit in Barcelona geweest en was erg benieuwd naar het Spaanse eten (tapas, paella), de werken van Gaudi (Park Güell, Casa Milà) en natuurlijk de stad op zich. Benieuwd hoe ik het heb gehad? Kijk dan snel verder.


Barcelona is qua architectuur een totaal andere stad dan Londen en Parijs. Ondanks dat oud en nieuw elkaar afwisselen, vond ik dat de stad wel een geheel vormde. Wanneer je door Barcelona loopt, kom je allerlei kleuren en structuren tegen. Zoals dit prachtige huis hierboven.
De eerste twee dagen dat wij in Barcelona waren, stroomde het van de regen. Heel jammer, maar gelukkig was het aan het einde van dag 1 eventjes droog, zodat we Park Güell konden bezoeken. Park Güell is een door architect Gaudí ontworpen park en biedt een geweldig uitzicht over Barcelona.


De Sagrade Familia, ook een werk van Gaudí, bezochten we op dag 2. De kerk staat al meer dan 100 jaar in de steigers en is naar verwachting in 2026 eindelijk klaar.


Nog een werk van Gaudí, namelijk Casa Battló. Ik vind alle werken van Gaudí echt heel tof. Het is zo anders dan ''normaal'' en lekker kleurrijk. Alleen al zijn werken zijn een reden om Barcelona te bezoeken.
Op dag 3 maakten we een bustour door de stad. We kwamen onder andere lang het Olympisch stadion op de berg de Montjuïc, het standbeeld van Columbus en het strand. Een bustour is echt aan te raden als je een overzicht wilt krijgen van de stad in korte tijd.


Typisch Spaans beeld dat je veel zult tegenkomen. Waarom zou je je was in de droger doen, als je het ook buiten te drogen kunt hangen? Tenminste, als het niet regent. Bij ons regende het op dag 1 en 2, maar dag 3 en 4 hadden we gelukkig zon!


In de middag van dag 4 was het alweer tijd om naar huis te vliegen. Het was mijn tweede keer vliegen (mijn eerste keer was toen ik 9 was) en ik vond het echt leuk. Een ideale manier van reizen.

Zijn jullie wel eens in Barcelona geweest?