donderdag 9 mei 2013

Citytrip Barcelona | Hotspots & tips


Voordat ik een paar dagen naar Barcelona vertrok, zocht ik veel sites af met tips. Welke plekken moest ik nou echt bezoeken en in welke restaurants kan je lekker eten? Maar ook zocht ik naar tips wat er in Barcelona te doen is met regen. Het regent namelijk niet vaak in Barcelona, maar -je raadt het al- van de vier dagen dat wij er waren heeft het twee dagen gestroomd van de regen. Met name daarover vond ik bizar weinig op het world wide web, dus bedacht ik om mijn eigen artikel met hotspots en tips te maken.


Hotspots


Tapas eten
Je kunt Barcelona niet verlaten zonder tapas te hebben gegeten. Een tapa is een klein hapje, zoals een portie olijven of een schaaltje gebakken aardappeltjes met aioli. Tapas kun je als tussendoortje nuttigen, maar is ook als maaltijd te bestellen. Je bepaalt immers zelf wat en hoeveel je bestelt.

TapaTapa (Passeig de Gràcia) en Tapas Gaudi (Carrer d'Aragó) zijn aanraders.


Gaudí's werken
Barcelona staat bekend om de werken van architect Antoni Gaudí. Het is dan ook echt een must om minstens een paar van zijn werken (Park Güell, Sagrada Familia en de Casa's) te bezoeken als je in de stad bent. Ik vond het in ieder geval erg gaaf om te zien. Gaudí's stijl is zo anders dan gebouwen in Parijs en Londen. Het is zo veel kleurrijker en bijna sprookjesachtig te noemen.


Vlakbij Park Güell zit een shop met een bioscoop. Hier kun je een 4D-film over Gaudí's leven bekijken. Helaas is het wel iets overpriced, maar ik had de film met wind- en watereffecten niet willen missen.Haven, strand en boulevard
Barcelona ligt aan het strand en heeft een eigen haven. Heel leuk om te zien wanneer je de drukte even zat bent. Als je in de zomer naar de stad gaat, kun je wellicht ook een dagje strand inplannen.


Las Ramblas
La Rambla is de beroemdste straat van Barcelona. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het me een beetje tegenviel, het is namelijk heel erg toeristisch. De zijstraten van de Rambla zijn echter wel heel erg leuk. Je vindt er unieke tassenwinkeltjes, sieradenwinkeltjes, ijssalons en restaurants.


Montjuïc
De Montjuïc is een berg in het zuidwesten van Barcelona. Op de berg bevinden zich o.a. het Olympisch Stadion, het kasteel van Montjuïc en het Museu Nacional d'Art de Catalunya. Wij zijn met de toeristische bus (zie tips) naar de berg geweest, maar er gaat ook een kabelbaan naar toe.Camp Nou 
Hier ben ik zelf niet heen geweest, maar mijn vader en broertje wel. Voor voetbalfans is het een aanrader om naar het stadion van Barça te gaan.
Winkelen
In Barcelona kun je geweldig shoppen. Hoe het komt dat ik toch maar met twee kledingstukken thuis ben gekomen, is mij een raadsel. Op elke straathoek zit een Mango, Zara en Desiguel. Daarnaast beschikt Barcelona ook nog over een aantal overdekte winkelcentra.

Winkels die een bezoekje waard zijn:
- & Other Stories - Het nieuwe concept van H&M. Het is dat ik wist dat het van H&M was, want in de winkel zelf is geen spoortje H&M te bekennen. Heel leuk, heel anders en toch nog redelijk betaalbaar (denk aan Zara-prijzen).
- El Corte Inglés - Hét warenhuis van Barcelona. Verkoopt naast mode, make-up en accessoires ook meubels, tapijten en speelgoed.
- Stradivarius - Deze winkel lijkt heel erg op Bershka, even leuk en net zo goedkoop!


Tips


- Het is leuk om een citytour door de stad te maken met een van de toeristische bussen. Via oortjes krijg je informatie te horen over de bekendste bezienswaardigheden waar de bus langs rijdt. Wij hebben een bustour gemaakt met Barcelona City Tour (de rode bus), omdat dit de enige was bij wie de audio ook in het Nederlands beschikbaar was. Een citytour geeft een duidelijk overzicht van de stad in korte tijd.

- Koop aan het begin van je verblijf een 10-ritten metrokaart. Dit is vaak goedkoper dan een dagkaart. Ook kun je hiermee van het vliegveld naar de stad reizen voor omgerekend slechts € 1-, per persoon.

- In de Apple Store bij Plaça de Catalunya kun je gratis internetten.

- Duik zeker ook zijstraatjes in. Die geven de beste indruk van het Spaanse leven en daar bevinden zich vaak unieke winkeltjes.


- Barcelona is een leuke stad, maar let ook op zakkenrollers. Gelukkig hebben wij hier geen ervaring mee gehad, maar de stad staat er wel bekend om.

- Zara is in Spanje een paar euro voordeliger dan in Nederland. Zo had ik een blouse gekocht voor € 26,95 die in Nederland te koop is voor € 29,95 en een top voor € 29,95 die in Nederland te koop is voor € 39,95. Scheelt toch weer een paar euro! 

Of de Spaanse Mango ook goedkoper is, durf ik niet te zeggen.


Als het regent ... 

Het regent niet vaak in Barcelona, maar als het regent, regent het ook echt goed. Helaas was dit bij ons het geval. Hieronder laat ik een aantal activiteiten zien die je toch nog met regen kunt doen.

Overdekte markt
Barcelona beschikt over een aantal overdekte markten, zoals Mercat de la Boqueria aan de Rambla. Je vindt hier vooral heel veel groenten, fruit en vis. Erg indrukwekkend en leuk om te zien!
Overdekte winkelcentra
Wanneer het echt regent en je nergens meer zin in hebt, kun je altijd nog vluchten naar een overdekt winkelcentrum. Dit zijn de grootste:

- Maremagnum - Gelegen vlakbij de haven van Barcelona. Het enige winkelcentrum dat op zondag is geopend. Ben je in het gezelschap van mensen die niet van winkelen houden? Naast Maremagnum zit l'Aquarium en een IMAX-bioscoop.
- L'Illa Diagonal - Hier bevindt zich o.a. Primark.
- La Maquinista - Openlucht winkelcentrum met o.a. Forever 21 en Hollister.
- Les Glòries - Winkelcentrum met de standaard winkels.
- Las Arenas - Dit winkelcentrum is gevestigd in een oude arena. Hier vind je o.a. een Sephora.
- Diagonal Mar - Lijkt een beetje op L'Illa Diagonal.


Musea 
Ga je graag naar musea? Dan ben je in deze stad aan het goede adres. Het Picasso Museum, Maritiem Museum, Museu d'Historia de Catalunya, de casa's van Gaudí, het chocolademuseum ... voor een complete lijst klik hier.

Paraplu op en gaan!
Dit hebben wij op een gegeven moment maar gedaan. Het grootste voordeel? Het was erg rustig bij de toeristische trekpleisters!


Zo, dat was me toch een artikel, haha! Ik wil zeker nog eens terug naar Barcelona. Ik ben gaan houden van de aardige mensen, het Spaanse eten en de bouwwerken van Gaudí. Ook wil ik nog de Arc de Triomph bezoeken, hier hadden wij helaas geen tijd meer voor, een Spaans marktje bezoeken en met de kabelbaan naar de Montjuïc. Waar zou jij heengaan als je in Barcelona was?