dinsdag 30 juli 2013

Mijn 10 meest gebruikte iPad apps


Mijn iPad Mini en ik zijn sinds de dag van aankoop onafscheidelijk. Ik gebruik mijn iPad om blogs te lezen, adressen op te zoeken, muziek te luisteren, het weer te checken, foto's te bewerken en nog veel meer. Vanwege het handige formaat neem ik hem ook in mijn tas snel ergens mee naar toe. Benieuwd welke apps ik het meest gebruik? Lees dan verder.Photogene for iPad (€ 2,69) - De fijnste fotobewerkingsapp die ik tot nu toe ben tegengekomen. Je kan er foto's mee verkleinen/vergroten, draaien, scherper stellen, het contrast aanpassen, lichter maken, tekst toevoegen enzovoort. Eigenlijk alles wat je nodig hebt in één app.

A Beautiful Mess (€ 0,89) - De app van de gelijknamige blog. Deze app gebruik ik om filters, leuke doodles of teksten aan een foto toe te voegen. Een beetje à la Instagram.

Photobucket for iPad (gratis) - De plaats waar ik foto's voor mijn blog upload. Omdat ik foto's meestal via een SD-kabeltje op mijn iPad zet en vervolgens bewerk met Photogene, is het handig om ze ook gelijk in de Photobucket app te uploaden. Zo heb ik mijn laptop niet nodig.


Analytics Tiles App (€ 2,69) - Ja, ik weet het. Mijn iPad staat behoorlijk in het teken van mijn blog. Wanneer je een blog begint, is het aan te raden al vanaf dag 1 je statistieken bij te houden. Je kan daar namelijk ontzettend veel uit leren. Ik doe dat met Google Analytics (wat overigens niets kost) en vind de app ervan erg leuk en snel werken.


538 iPad Edition (gratis) - De app van Radio 538 ontdekte ik pas vorige week, maar gebruik ik nu al heel veel. Je kunt kiezen uit verschillende zenders, maar ik geef de voorkeur aan Non Stop 40 en Hitzone. Het grootste pluspunt is dat je muziek gewoon door blijft spelen als je in een andere app bezig bent. Helaas hapert de app nog wel eens.


Uitzending Gemist (gratis) - Ik kijk heel weinig televisie en op momenten dat er iets op tv is dat ik wil kijken, ben ik meestal met iets anders bezig. Ideaal is daarom de app van Uitzending Gemist, waarmee je tot 30 dagen na uitzending je favoriete programma van Nederland 1, 2 en 3 kunt terugkijken.


Reclamefolder (gratis) - Hoewel mijn broertje de folders zelf bezorgt, vind ik het eigenlijk ook fijn om folders terug te kijken via deze app. Daarnaast is het ook milieuvriendelijker om zo de wekelijkse folders te bekijken (dan moet je natuurlijk wel een sticker op je brievenbus plakken).


Pinterest (gratis) - Ik krijg vaak de vraag waar al die leuke ideeën op mijn blog vandaan komen. Natuurlijk bedenk ik veel zelf, maar ik doe ook veel inspiratie op via Pinterest. De iPad app vind ik veel fijner kijken dan de normale website.


Bloglovin' (gratis) - Om nieuwe blogposts ook op mijn iPad te kunnen lezen. Bloglovin' is een systeem om blogs te volgen. Je maakt een account aan, voegt je favoriete blogs aan je leeslijst toe en vanaf nu verschijnen alle nieuwe artikelen automatisch op je pagina.


Celsius (€ 0,89) - Op de iPhone zit standaard een weer app, maar op de iPad niet. Ik had daarom eerst de gratis versie van Celsius gedownload, maar met de betaalde versie kun je 10 dagen vooruitkijken. Erg handig!


Naast bovenstaande apps gebruik ik ook de meer standaard apps als Agenda, Safari, Mail, Foto's, Facebook, YouTube, NU.nl en Wunderlist heel veel. Maar die kennen de meesten van jullie vast al wel. Welke apps heb jij op je tablet staan?