woensdag 24 juli 2013

Wat je beter niet mee kunt nemen in je koffer (zomereditie)

Op veel blogs zie je rond de vakantieperiode inpaklijstjes verschijnen. Allemaal heel leuk en aardig natuurlijk, maar ik weet toch echt wel zelf wat ik mee moet nemen. Mijn probleem is juist dat ik vaak teveel meeneem, maar inmiddels heb ik geleerd van mijn ervaringen. Wat kun je beter niet meenemen in je koffer?

- Lange broeken als de gemiddelde temperatuur boven de 20 graden Celsius ligt. En nee, het gaat echt niet opeens vriezen ... of sneeuwen.

- Meer dan drie paar schoenen. Eén paar slippers, sandaaltjes en sleehakken is echt wel genoeg.

- Foundations, poeders en concealers. Waarschijnlijk is het zo warm dat het toch van je gezicht afsmelt.

- Flessen shampoo, conditioners en haarmaskers. Een paar  proefzakjes of miniflesjes zijn vaak al voldoende voor een week en in geval van nood kun je het altijd nog kopen.

- Meer dan twee elektronische apparaten. Een mobiele telefoon en een iPad of een mobieltje en een laptop zijn echt wel genoeg. Je bent tenslotte op vakantie.

- Scheerschuim. Conditioner en douchegel werken prima als vervanger voor een weekje (of twee).

- Meer dan één flesje nagellak. Lak je nagels van tevoren en neem alleen één lakje mee om de kleur gedurende de vakantie bij te werken.


Dit lijstje is naar mijn eigen ervaring geschreven, uitgaande van een zonnige vakantiebestemming. Wat neem jij vaak teveel mee?