dinsdag 3 juni 2014

Bag & Tea bij Omar MunieHallo, daar ben ik weer! In november was ik genoodzaakt te stoppen met bloggen, omdat ik het niet meer kon combineren met school, werk en vrije tijd. Inmiddels zijn we dik een halfjaar verder, zijn de examens achter de rug en is mijn drie maanden durende zomervakantie aangebroken.

Een hele tijd geleden trakteerde ik mijn moeder voor haar verjaardag op een high tea bij de winkel van tassenontwerper Omar Munie aan het Noordeinde in Den Haag. We wisten van tevoren niet goed wat we ervan konden verwachten, maar het was ontzettend leuk. In deze blogpost laat ik je zien hoe wij de high tea hebben ervaren.
We werden ontvangen door de broer van Omar Munie in de winkel aan het Noordeinde. Een prachtige winkel vol met tassen, portemonnees en andere lederen accessoires. Een winkel waar je misschien niet zo snel naar binnen zou lopen wanneer je niet de intentie hebt om iets te gaan kopen, maar ook dan word je vriendelijk ontvangen en kun je op je gemak rondkijken.

Vervolgens werden we meegenomen naar het minimuseum achterin de winkel waar het succesverhaal van Omar Munie werd verteld. Op 9-jarige leeftijd vluchtte hij met zijn broertjes en zus naar Nederland vanwege een burgeroorlog in Somaliƫ. Hij ging naar de MBO modevakschool, maakte daar zijn eerste tassen en richtte het label Omar Munie Clothing op. Nu, acht jaar later, heeft Omar tassen ontworpen voor o.a. KLM en Gemeente Den Haag en bungelt er aan de armen van diverse BN'ers een Omar Munie tas. Alle tassen worden overigens op ambachtelijke en duurzame wijze in het atelier aan de Binckhorstlaan in Den Haag gemaakt. De prijzen van de tassen beginnen bij 200 euro en lopen op tot ongeveer 500.
Na de rondleiding schoven we aan tafel aan waar de hartige ronde al op ons stond te wachten. We hebben gesmuld van de gevulde deegflapjes, Somalische aardappeltaart en sandwiches. De zoete ronde die op de hartige ronde volgde was mijn favoriet. Prachtige cupcakes, scones en cheesecakes werden opgediend. De laatste ronde bestond uit een chocoladefondue met aardbeien, maar die vonden wij iets minder geslaagd. De thee vloeide overigens rijkelijk.

Al met al was het de meest bijzondere en inspirerende high tea die ik tot nu toe heb meegemaakt. We hebben genoten van de heerlijke hapjes, de prachtige omgeving en de inspirerende verhalen van de broer van Omar. Wij boekten de high tea via Groupon, waar hij op dit moment nog steeds te koop is voor slechts € 29,99 voor twee personen. Klik hier voor meer informatie daarover. Normaal gesproken kost de high tea € 34,95 per persoon.

Waren jullie al bekend met de bag & tea bij Omar Munie?