zondag 22 juni 2014

Recept | Meringue

Na verschillende recepten uitgeprobeerd te hebben, ben ik tot een recept gekomen voor de lekkerste meringue. Dit is hoe ik meringue graag zie en eet en vandaag deel ik mijn recept met jullie.


Ingrediƫnten

  • 175 g kristalsuiker, gezeefd
  • 3 eiwitten
  • scheutje vanille-aroma
  • scheutje citroensap

Bereidingswijze

Van tevoren: verwarm de oven voor op 100 graden Celsius en maak een kom vetvrij door met een stuk keukenpapier met citroensap of de binnenkant van een halve citroen door de kom te gaan. Neem ook gelijk de garde of de kloppers van de mixer mee.
  1. Scheid de eieren en doe de eiwitten in de vetvrije kom.
  2. Klop de eiwitten en voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe.
  3. Voeg ook de vanille-aroma en het citroensap toe en blijf kloppen totdat er pieken ontstaan. De meringue is stijf wanneer je de kom ondersteboven kan houden en er niets uitvalt.
  4. Doe de meringue in een spuitzak en spuit rondjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  5. Laat de meringue in de oven drogen voor zo'n 1 tot 1,5 uur op 80 tot 100 graden Celsius. Het geheim van de perfecte meringue zit 'm grotendeels in de oventemperatuur en -tijd. Hoe hoger de oventemperatuur, hoe bruiner de meringue wordt. Ik heb gemerkt dat de mooiste meringue ontstaat wanneer je het lang in de oven laat drogen op een lage temperatuur. Elke oven is anders, dus in het begin zal je hier zelf een beetje mee moeten experimenteren. 


Ik heb de meringue met wat fruit als dessert geserveerd. Ook erg lekker. Wanneer je ook nog een laagje slagroom tussen de meringue en het fruit aanbrengt, heb je pavlova.


Heb jij wel eens meringue gemaakt?