dinsdag 24 juni 2014

Mijn favoriete restaurants in Den Haag


Inmiddels heb ik in Den Haag wel mijn favoriete restaurants ontdekt. De een wat duurder en bijzonderder, de ander wat goedkoper en simpeler, maar kwalitatief erg goed. Kijk je mee naar mijn favorieten?


Eat Company


Adres: Dagelijkse Groenmarkt 32
Prijzen: voor een baguette, panini of smoothie betaal je gemiddeld 3-4 euro.
Site: https://www.facebook.com/EatCompanyNL

Deze broodjeszaak ontdekten mijn moeder en ik per toeval een keer. Sindsdien komen we er regelmatig wanneer we in de stad zijn en gaan lunchen. Je kunt hier snel, lekker en goedkoop een broodje eten, maar ook de taarten en muffins zijn een aanrader.


't Achterommetje


Adres: Achterom 71
Prijzen: voor een tosti betaal je gemiddeld 3-4 euro, voor een luxe broodje 6-8 euro en voor een quiche of salade 8-10 euro.
Site: http://www.achterommetje.nl

Voor een iets luxere lunch moet je zeker naar 't Achterommetje gaan. De prijs voor een lunch vind ik eigenlijk net iets aan de hoge kant, maar je krijgt daar wel iets bijzonders voor terug. Verrassende combinaties en geen kleine porties. Het 'broodje van de eeuw' en de huisgemaakte appelkruimeltaart zijn zeker een aanrader.


Le Connaisseur


Adres: Dagelijkse Groenmarkt 35
Prijzen: voor een driegangenmenu betaal je 19,50 of 24,50 euro. Op maandag- en dinsdagavond krijg je op ieder tweede menu 75% korting, op woensdag- en donderdagavond 50% en in het weekend vóór 18:00 uur besteld ook 50%. De jarige eet daarnaast altijd gratis.
Site: http://www.leconnaisseur.nl

Het eten bij de Connaisseur op zich is niet heel erg bijzonder, maar de prijs-kwaliteit verhouding wel. Wanneer je het tijdstip gunstig kiest, kun je voor minder dan 15 euro per persoon van een driegangenmenuutje genieten. Je moet dan wel met een even aantal gaan. De Mexicaanse gerechten op de kaart zijn een aanrader, evenals de cheesecake (toeslag vereist) toe. Ik moet er wel bij zeggen, dat de prijzen van frisdrank gemiddeld iets hoger liggen dan bij andere restaurants in deze prijsklasse. Een fles wijn is daarentegen wel weer erg goedkoop, namelijk 9,90 euro.

Le Connaisseur heeft vaak samenwerkingen met Groupon. Zo wordt een driegangenmenu daar nu voor 13,75 euro per persoon aangeboden. Klik hier om naar de deal te gaan.


Taveerne de Resident

Adres: Denneweg 58/ Nieuwe Schoolstraat 29
Prijzen: voor een voorgerecht betaal je gemiddeld 8-12 euro, voor een hoofdgerecht 16-30 euro en voor een dessert 7 euro.

De beste spareribs van Den Haag en omstreken eet je hier. Wij komen hier niet heel regelmatig (vandaar ook geen foto) vanwege de beperkte en dure parkeergelegenheid, maar als we hier komen gaan we altijd voor de spareribs. Een groot portie spareribs met frietjes of gepofte aardappel en salade kost 18,75 euro, een klein portie 15,75 euro.


Wat is jouw favoriete restaurant?