dinsdag 2 september 2014

3 betaalbare en leuke restaurants in ParijsDeze zomer heb ik het geluk gehad twee keer Parijs te mogen zien. Een keer vijf dagen in juli met mijn beste vriendin en een keer drie dagen in augustus met mijn ouders. De eerste trip was al in januari geboekt, waardoor we genoeg tijd hadden om op het web en in reisgidsen naar leuke en betaalbare restaurants te zoeken. De meeste zijn ons goed bevallen en deze wil ik daarom graag met jullie delen.


Bouillon Chartier


Adres: 7 rue du Faubourg Montmartre, metro: Grands Boulevards
Prijzen: voor een voorgerecht betaal je € 1,80 tot € 6,80, voor een hoofdgerecht € 8,50 tot €  13,50 en voor het dessert € 2,20 tot € 4-,.
Site: http://www.bouillon-chartier.com

Chartier is niet bepaald een heel gezellig restaurant. Je moet eerst in de rij staan om binnen te komen (hoe vroeger je komt, hoe korter de rij), vervolgens krijg je een plekje toegewezen aan een tafel bij andere gasten en als je uitgegeten bent word je snel weer weggebonjourd. Het is echter wel een heel unieke en leuke ervaring. De druk telefonerende Fransman bij de deur, de vluchtige obers, de rekening die op het tafelkleed wordt geschreven; het heeft allemaal wel iets authentieks. Daarnaast is het eten prima en voor Parijse begrippen spotgoedkoop. En wie weet welke gesprekken je met je tafelgenoten hebt!

Chez Janou

Adres: 2 rue Roger Verlomme, metro: Chemin Vert
Prijzen: de prijs van een voorgerecht ligt rond een tientje, hoofdgerechten beginnen bij € 16-, en voor een dessert betaal je ongeveer € 6-,.
Site: http://chezjanou.com

Chez Janou vonden wij een typisch Provençaalse bistrot en dat was het ook. Heerlijke, goed gekruide gerechten, allemaal afkomstig uit de Provençaalse keuken. Wij kozen voor het goedkoopste hoofdgerecht van de kaart, de farcis, uitgeholde groenten uit de oven met daarin een soort gehaktballetjes. Daarbij kregen we rijst geserveerd met een Pastis en pesto smaak. Heel speciaal en ontzettend lekker. Als je hier gaat dineren, sla dan ook zeker het dessert niet over. Chez Janou staat namelijk bekend om zijn huisgemaakte chocolademousse. Erg lekker, maar wel heel veel en enorm machtig.

Bistrot Victoires


Adres: 6 rue de la Vrillière, metro: Bourse
Prijzen: voor een hoofdgerecht betaal je € 10-, à € 11-, en voor het dessert € 5-, à € 6-,.
Site: http://www.paris-bistro.com/choisir/paris1/bistrot_victoires.html

Bistrot Victoires wordt op veel sites geroemd en dat is niet voor niets. Het is even zoeken naar dit restaurant dat in een zijstraatje van het Place des Victoires verstopt zit, maar dan heb je ook wat. Ik koos beide keren dat ik hier was voor een tartine met aardappel, spekjes, ui en emmentaler kaas. Daarbij bestelde ik een portie frietjes. Misschien niet heel bijzonder, maar wel erg lekker. Wat het dessert betreft zijn de crème brûlée en de café gourmand echte aanraders.


Welke restaurants in Parijs raad jij aan?