donderdag 25 september 2014

Mijn favoriete producten uit de Franse apotheek


De Franse apotheek wordt geroemd om haar helende zalfjes, micellaire gezichtsreinigers en hydraterende crèmes. Ook ik sla tijdens vakanties in Frankrijk altijd weer een voorraad verzorgingsproducten in. Hieronder deel ik mijn favorieten.

Effaclar DUO van La Roche Posay
Met dit product doe ik al jaren. Deze dunne crème zonder parabenen laat onzuiverheden ontzettend snel verdwijnen. Daar kleeft echter wel één nadeel aan: Effaclar DUO is eigenlijk gemaakt voor de vette acne huid en dat merkt mijn droge, gevoelige huid helaas wel. Ik breng dit product daarom ook nooit over heel mijn gezicht aan, enkel op de meest onzuivere delen. Een aanrader, voornamelijk voor de gemengde tot vette huid.

Rêve de Miel van Nuxe Paris
Afgelopen zomer was ik op zoek naar een nieuwe favoriete lippenbalsem en na het lezen van tientallen reviews kwam ik bij deze van Nuxe uit. Elke avond voor het slapen smeer ik mijn lippen ermee in en ik moet zeggen dat de balsem tot nu toe prima bevalt. Hier en daar een droog velletje blijf ik altijd wel houden, maar over het algemeen word ik met zachte lippen wakker. De citroengeur doet mij overigens erg aan Lemony Flutter van Lush denken. Een fijne lippenbalsem.

Ictyane Crème Mains van Ducray
Mijn moeder stond al in de rij van de kassa's van de Citypharma in Saint-Germain-des-Près, terwijl ik nog stond te twijfelen voor het schap met handcrèmes. Daarom schoot ik een medewerkster aan en vroeg haar welke handcrème zij het fijnst vond. Wonderbaarlijk genoeg wees zij deze crème van Ducray aan, de goedkoopste uit het schap (voor drie tubes van 50 ml betaalde ik € 5-,). De handcrème bevalt mij erg goed, zo heb ik helemaal geen last meer van droge handen en kloofjes. Ik ben benieuwd of de crème het er in de winter nog steeds zo goed vanaf brengt.

Baume Lèvres Réparation Intense van Neutrogena
Al jaren is deze lippenbalsem van Neutrogena mijn favoriet. Helaas zijn de balsems in tubetjes in Nederland erg moeilijk verkrijgbaar en ook in Duitsland kwam ik ze tijdens mijn laatste bezoek niet meer tegen. Gelukkig verkopen ze ze in Frankrijk nog wel, dus sla ik daar altijd een voorraadje in. Hoewel Neutrogena eigenlijk een Amerikaans merk is, reken ik het toch tot mijn Franse favorieten, omdat ik het zelf altijd in de Franse apotheek koop.


Wat is jouw favoriete (Franse) huidverzorgingsproduct?