donderdag 2 oktober 2014

4x boeken die met eten te maken hebben


Misschien is het je opgevallen dat mijn blog zich de laatste tijd steeds meer op lekker eten richt. Zo plaats ik meer recepten en vertel ik over restaurants die mij goed zijn bevallen. Ik blog over mijn interesses en daarom zul je hier de komende tijd waarschijnlijk meer over deze onderwerpen lezen dan je wellicht gewend bent. Vandaag deel ik een aantal boeken met jullie die allemaal met eten te maken hebben en mij erg aanspreken.

Puur en eerlijk van Teun van de Keuken (€ 12,90)
Als groot fan van de Keuringsdienst van Waarde ben ik erg benieuwd naar het boek van Teun van de Keuken. Teun, oprichter en naamgever van Tony's Chocolonely, heeft een boek geschreven over puur en eerlijk leven met onderwerpen als biologisch en diervriendelijk eten, keurmerken en e-nummers. Mijn profielwerkstuk ging over fair trade, dus je begrijpt dat dit boek erg goed in dat straatje past.

Chickslovefood, het 5 or less-kookboek van Nina de Bruijn en Elise Gruppen (€ 18,95)
Ik moet eerlijk bekennen dat ik de blog Chickslovefood nog niet heel goed kende voordat ik dit boek tegenkwam. Toch spreekt dit boek mij erg aan, omdat er simpele en gezonde recepten in staan die met maximaal vijf ingrediënten bereid zijn. Ik geloof niet in superfoods, wel in gevarieerd en gezond eten. Ik heb geen zin om 's avonds uren in de keuken te staan en om eerst nog naar de supermarkt te moeten fietsen om tientallen ingrediënten aan te schaffen. Daarom lijkt dit kookboek mij op het lijf geschreven.

De supermarktleugen van Jörg Zipprick (€ 12,50)
Marketing vind ik erg interessant en laat dat nou net in dit boek centraal staan. Heb je altijd al te weten willen komen waarom je tegen de klok de supermarkt in loopt, waarom je altijd meer koopt dan je gepland had en waarom winkelwagentjes steeds groter worden? Dan is dit boek wellicht ook iets voor jou. Daarnaast komen ook e-nummers, keurmerken en de kwaliteit van voedsel aan bod.

Gewoon wat een studentje 's avonds eet van Leonie ter Veld (€ 20-,)
Sinds september ben ik student en hoewel ik nog niet op kamers woon, komt dit kookboek wel goed van pas. Wederom staan hier simpele gerechten in met ingrediënten die gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar zijn. Misschien vermijd ik na het lezen van het vorige boek wel liever de supermarkt, maar dat zien we dan wel weer.


Welk boek zou jij graag nog willen aanschaffen?