donderdag 16 augustus 2012

Cupcakes bakken met FunCakes Cupcakemix (en Nutella-vulling)Voor mijn vakantie ontving ik van FunCakes een mix voor cupcakes. Alle 13 mixen (o.a. mixen voor biscuit, room, cake en brownies) van FunCakes zijn namelijk uitgekomen in een 500 gram-versie, waardoor ze geschikter zijn geworden voor de kleine gebruiker en voor personen die eens kennis willen maken met een bepaald product. Zelf had ik nog nooit de mix voor cupcakes gebruikt, dus was ik erg benieuwd!

''Een mix van 500 gram is genoeg voor 20-24 cupcakes. Omdat wij thuis maar met z'n vieren zijn en er verder geen visite kwam, heb ik de helft van de mix genomen.''

Ingrediënten (voor 12 cakejes)

 • 250 gr FunCakes mix voor cupcakes
 • 125 gr (room)boter
 • 2/3 eieren (ca. 125 gr)

 

BereidingswijzeZo gezegd, zo gedaan! Toch?Eieren? Check!Boter? Check! (Na snel naar de supermarkt te zijn geracet).Nu alle ingrediënten compleet zijn, heb ik de eieren, boter (even gesmolten in de magnetron) en de mix in een kom gedaan. Na iets minder dan 4 minuten mixen houd je een glad, zachtgeel beslag over.Vervolgens heb ik wat papieren en siliconen cupcakevormpjes in de cupcakehouder gezet.En het beslag over de vormpjes verdeeld. Ik moet eerlijk zeggen; dit ging wat moeilijker dan normaal doordat het beslag erg vloeibaar is en het steeds van de lepels af droop. Maar elk nadeel heeft z'n voordeel: eenmaal in de cupcakevormpjes verspreidde het beslag zich wel erg geleidelijk.En hoppa ... 18 minuten in de (voorverwarmde) oven!18 minuten later ... Huh? Hoge cupcakes? Gelukkig is het met een trucje die ik later deze week met jullie deel nog goedgekomen, maar voortaan oppassen met de hoeveelheid beslag.

Vervolgens maakte ik nog een Nutella-vulling voor in de cupcakes volgens het boekje dat ik in mijn vakantie shoplog al liet zien.

Ingrediënten (voor de Nutella-vulling)

 • 100 ml slagroom (vloeibaar, uit zo'n bekertje)
 • een halve soeplepel Nutella (enne, een soeplepel is dus geen eetlepel, wat ikzelf eerst had gedaan, haha!)Bereidingswijze

Vul een pan voor een deel met water en zet daar een andere, kleinere pan in. Hierin gaan we de Nutella laten smelten en mengen met de slagroom (au bain-marie).


Voeg de Nutella en slagroom toe en meng het geheel tot een fijn, iets dikkig, mengsel. Wanneer het mengsel goed is, laat je het even stollen (maar let op: je moet het nog wel in een spuitzak kunnen gieten!).


Met een spuitmondje (of iets anders) maak je gaatjes in de cupcakes.


Als de Nutella-vulling een klein beetje gestold is, kun je het mengsel in een spuitzak gieten en vervolgens in de cupcakes spuiten. Spuit het iets hoger dan de bovenkant van de cupcake, want tijdens het stollen zakt de vulling een beetje in.


Et voilà, dan heb je een heerlijke cupake met een iets sponzige binnenkant, krokante buitenkant en een hart van chocola. Jummie!


Als je je soms afvraagt waarom er maar acht van de twaalf cupcakes op de foto staan ... de rest waren dus al opgegeten :-$.

Ik, mijn moeder en de rest van het gezin zijn erg te spreken over de cupcakemix van FunCakes. Het is snel, makkelijk en bovenal erg lekker! Wel moet ik nog even uitvinden wat de juiste hoeveelheid precies is voor een vormpje. Misschien handig om ook op de verpakking te vermelden, FunCakes? ;-)

De mixen van FunCakes zijn in taartenwinkels en online door heel Nederland te koop. Voor de verkooppunten en webshops klik hier. De FunCakes mix voor cupcakes (500 gr) kost € 2,99.

6 opmerkingen:

 1. Wat ziet dat er lekker uit zeg! Met die Nutellavulling, lijkt me heerrrlijk! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh Nutellavulling, dat klinkt lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm die zien er echt yum uit! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahhh met nutella, ik hou echt van nutella!
  Ziet er lekker uit! ;)
  Ik werk in de ijssalon en we hebben
  nu ook Nutella-ijs, lekkkker.
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ziet er echt lekker uit! Wist totaal niet hoe je chocola in het binnenste van een cakje kreeg :) ♥

  BeantwoordenVerwijderen