zaterdag 18 augustus 2012

Verslag Tienertoer | Arnhem, R'dam, A'dam, Maastricht

In de auto | Typisch Hollands uitzicht in het Openluchtmuseum | Iris | Geshopt @ PrimarkSamen met Iris (misschien ken je haar nog wel als zondagblogster van Daily Noted of van haar eigen blog?) ben ik de afgelopen twee weken een paar dagen op tienertoer geweest. De NS had namelijk een actie speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar waarbij je drie dagen onbeperkt kon reizen voor € 33-,. We hebben o.a. een bezoekje aan Arnhem, Maastricht en de Primark gebracht!

Vorige week dinsdagochtend ben ik met mijn vader meegereden naar Iris toe, waar we om 9:08 uur de trein op A'dam CS namen richting Arnhem. Helaas regende het pijpenstelen, maar dat mocht de pret niet onderdrukken. We gingen namelijk - even heel cultureel doen- naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Het was op zich wel leuk, maar er liepen vooral kinderen en ouderen rond en tja rond half twee zijn we maar weer vertrokken ... naar de Primark in Rotterdam! Mijn aankopen zie je hierboven.

Station Maastricht | Gebakje eten op terras | Lisanne & Iris | Nieuwe Hollister winkel in Maastricht! (Helaas nog niet open.) | De Maas | Hele oude trein op de terugweg


Afgelopen maandag nam ik weer de trein richting Iris en zijn we 's middags naar de Albert Cuyp markt gegaan en hebben we gezellig wat gedronken en gegeten bij B&B Lunchroom (aanrader!). 's Avonds bleef ik bij haar slapen en de volgende ochtend kon de (bijna) drie uur durende reis naar Maastricht dan eindelijk beginnen.

Rond half 12 kwamen na een rustige treinreis op het station van Maastricht aan. Na een heerlijk gebakje op het Vrijthof zijn we de stad ingedoken en hebben we urenlang heerlijk geshopt. Vervolgens hebben we nog snel geluncht in een zijstraatje en ontdekten we een winkelcentrum met Zara, Xenos, Mango, H&M en ... Hollister! Naja, ik werd al helemaal hysterisch bij het zien van alleen al de naam, maar de winkel bleek dus nog in de stijgers te staan. Nog even wachten dus en de eerste Nederlandse Hollister winkel is een feit. Inmiddels sloeg de klok al vijf uur en zijn we richting het station gelopen na een geslaagd dagje Maastricht.

Op de helft van de treinreis scheidden onze wegen, maar donderdag zouden we nog een dagje gaan treinen. Zouden ja, want Iris was helaas ziek geworden waardoor dit niet meer door kon gaan. Jammer, maar gelukkig hebben we twee (vier met slapen erbij) hele leuke dagen gehad in Arnhem, Rotterdam, Amsterdam en Maastricht!

Heb jij ook 'getienertoerd'?

4 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je comment! Er zitten inderdaad superleuke dingen tussen de collectie! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaaf dat je dat hebt gedaan! Ik wil het nog eens doen, heb het niet gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tienertoer lijkt me heel erg leuk.
  Leuke fotootjes! xo

  BeantwoordenVerwijderen