maandag 12 november 2012

Recept | Cheesecake met Bastogne bodem



Bonjour, daar ben ik weer! Gisteren maakte ik een heerlijke cheesecake en vandaag deel ik het recept ervan met jullie. Bon appétit!

Een paar weken geleden stond er een recept van Katja Schuurman in de Allerhande (gratis tijdschrift van supermarkt Albert Heijn) voor een cheesecake. Dat zag er echt enorm lekker uit en ik besloot mijn allereerste cheesecake ever te maken (en te eten).

Het recept voor een cheesecake (ong. 10 personen), iets aangepast door mij. 

Tja, de taart viel blijkbaar erg in de smaak ... Voordat ik de kans kreeg een foto te maken, was de helft al opgegeten :-$.


Ingrediënten
  • 1 pak Bastogne koekjes (200 g)
  • 100 g boter (gesmolten)
  • 6 pakjes Mon Chou (à 100 g, Campina)
  • 2 el bloem
  • 170 g witte bastardsuiker
  • 1 zakje vanille suiker (8 g, Dr Oetker)
  • 3 eieren
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Bekleed de bodem van de springvorm (diameter 24 cm) met bakpapier en vet de randen met boter in. 
  2. Doe het hele pak Bastogne koekjes in een grote kom en vermaal deze tot een kruimelige substantie. Smelt de boter 30 seconden in de magnetron en roer deze door de verkruimelde koekjes. Verdeel het mengsel in de springvorm en druk stevig aan. Zet de springvorm tot gebruik in de koelkast.
  3. Mix de Mon Chou, bloem, suiker, vanille suiker, eieren en crème fraîche in een kom tot een egale massa. Verdeel het mengsel daarna in de springvorm.
  4. Zet de cheesecake in de oven en bak minstens 1,5 uur op 120 graden Celsius. Ik merkte dat je de taart beter langer op een lagere stand kunt bakken, dan korter op een hogere stand. De cheesecake is klaar als 'ie een goudbruin kleurtje heeft.
  5. Zet de cheesecake minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.

Ik zal eerlijk zijn: het is een rottaart om te maken. Bij het verkruimelen van de koekjes komt behoorlijk wat geweld aan te pas en eer dat je de taart echt kunt eten, ben je op z'n minst 5 uur verder. Maar hé, de smaak is dan weer wel ver-ruk-ke-lijk! En daar doen we het voor, toch? ;-)

Klik hier voor het originele recept.

10 opmerkingen:

  1. Anoniem11/12/2012

    lijkt me erg lekker! Ik ga t is proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heeerlijk uit!

    liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oooh lijkt mij lekker, vooral met de bastogne bodem!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jummie! Wij hadden ook eens een taart gemaakt met een bastogne bodem en.. Witte chocolade! Dat smaakte ook heel goed. Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem3/30/2013

    Hij staat nu in de oven bij mij. Ik ben benieuwd hoe hij gaat smaken!:)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem4/05/2013

    Hey,

    Heb vorige week deze taart voor een vriendin gemaakt en ze vond em zaaaalig. En ´t recept was makkelijk te volgen. Dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Super lekkker! Tip: Zet de springvorm in een grote bak met een laagje water erin in de oven. Dat voorkomt dat er een scheur in de taart komt!

    BeantwoordenVerwijderen