dinsdag 9 juli 2013

Review | Bijna kant-en-klare mini cheesecake van Windmolenkaas


Wellicht kijk je nogal vreemd op bij het zien van deze review, maar in principe valt over alles een mening te geven, zo ook over deze bijna kant-en-klare mini cheesecake van Windmolenkaas. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan gauw verder.De mini cheesecake bevat 150 gram. Even ter vergelijking: ik gok dat een normale cheesecake zo'n 1500 gram bevat. De cheesecake is voor 2-4 personen en moet in 40 minuten worden afgebakken. De bereidingstijd is slechts 1 minuut.Wanneer ik de verpakking openmaak, zie ik drie dingen: een bakje met de vulling, een aluminium bakje en een jodenkoek. Het is de bedoeling dat je de jodenkoek uit de verpakking haalt en in het aluminium bakje legt (bovenop het witte kartonnetje) en de vulling daarop schept.


Zo gezegd, zo gedaan. Ik moet eerlijk toegeven dat dit inderdaad slechts een minuutje werk was. Nu kan de cheesecake de oven in voor 40 minuten op 160 graden Celsius.


Na iets meer dan 40 minuten kwam mijn taartje er zo uit. Tijd om te proeven!


Ik garneerde de cheesecake met aardbeien en slagroom en verdeelde het taartje in vier kleine stukjes. Je kon het eigenlijk al aan de verpakking zien, maar de cheesecake is echt heel klein en is zeker niet geschikt voor 2-4 personen. Het is eerder een één à tweepersoonstaartje. De vulling was wel erg lekker, heerlijk fris en vers.

Mijn moeder kocht de cheesecake voor € 2,49 in de aanbieding bij Hoogvliet. De adviesverkoopprijs ligt tussen de € 2,50 en € 3-, in. Voor een eenpersoonstaartje vind ik dat behoorlijk veel geld. Aan de andere kant: een cheesecake is ook duur. Voor de ingrediënten van mijn cheesecake met Bastogne bodem en cheesecake met blauwe bessen was ik minstens € 10-, kwijt. Daarnaast kost oventijd ook geld en vind ik 40 minuten best lang. Je moet dus van tevoren goed plannen wanneer je je taartje wilt eten. De bereidingstijd mag dan wel slechts 1 minuut zijn, voordat je de cheesecake werkelijk op tafel kan zetten, ben je 40 minuten verder.

Qua smaak vind ik deze mini cheesecake een aanrader. Helaas vind ik de prijs te hoog en de totale bereidingstijd te lang om deze bijna kant-en-klare cheesecake nogmaals te kopen. Op de site van Windmolenhoek las ik dat het merk ook vullingen voor cheesecakes verkoopt. Die wil ik nog wel eens proberen.