vrijdag 27 september 2013

New in | Real Techniques kwasten


Een jaar geleden bestelde ik de 'Travel Essentials' set van Real Techniques. Een set met drie fijne kwasten, waarover ik een jaar later gelukkig nog even enthousiast kan schrijven. Afgelopen maand besloot ik mijn collectie uit te breiden met drie nieuwe kwasten: de stippling brush, powder brush en setting brush. Zouden die net zo fijn zijn?


De synthetische kwasten van Real Techniques zijn ontworpen door Samantha Chapman van het YouTube kanaal Pixiwoo. Net als mijn andere Real Techniques kwasten zijn deze ook weer heerlijk zacht, stevig en fijn in gebruik. Ook hebben de kwasten geen last van uitvallende haartjes.

Ik bestelde de volgende kwasten:
  • Stippling brush (€ 12,95): voor het luchtig aanbrengen van foundation, cream blush en bronzer. Ik gebruik deze kwast voor het licht aanbrengen van cream blush en dat doet 'ie erg goed. De kwast is wel iets kleiner dan ik had verwacht, maar heeft daardoor wel het perfecte formaat voor mijn wangen.
  • Powder brush (€ 12,95): voor het aanbrengen van poeder. Deze kwast is zó zacht. Dit is de zachtste kwast die ik ooit in mijn handen heb gehad. Iets groter dan de gemiddelde poederkwast.
  • Setting brush (€ 8,95): voor het aanbrengen van poeder of highlighter. Ik gebruik deze kwast om concealer en poeder onder mijn ogen mee aan te brengen. Daarvoor vind ik hem fijn. Ik heb ook geprobeerd om vloeibare highlighter met de kwast aan te brengen, maar dat ging ietwat stroef.Ik bestelde de kwasten bij Enchantra. Ik heb in het verleden geen al te beste ervaringen gehad met deze webshop, maar ik moet zeggen dat deze keer alles prima verlopen is. Ik plaatste mijn bestelling op vrijdagochtend en had mijn kwasten dinsdagmiddag al in huis. De reden dat ik de kwasten niet ergens anders bestelde, is dat ik bij Enchantra veel goedkoper uit was. Bij Amerikaanse webshops zou je bijna de helft minder kwijt zijn, maar daar moet je vaak wel met credit card betalen. Daarnaast is het risico met verzenden natuurlijk ook veel groter.

Ik ben erg tevreden over de kwasten van Real Techniques. De poederkwast vind ik echt een must have voor menig make-upliefhebber. De stippling brush en setting brush zijn leuke aanvullers op je kwastencollectie. Hebben jullie ervaring met kwasten van Real Techniques?